ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ:
Το παστέλι:
Το αρχαιότερο γλυκό των Χριστουγέννων, που η μνήμη των σημερινών ζαχαροπλαστών διασώζει, είναι το παστέλι! Το παστέλι φτιάχνεται με σουσάμι, μέλι, και αμύγδαλο (προαιρετικά) ενώ μπορεί να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού κάθε τόπος προσθέτει κάτι στην κοινή συνταγή.
Οι δίπλες:
Την ημέρα των Χριστουγέννων, έχουν μεγάλη πέραση οι δίπλες. Οι δίπλες (τα ξεροτήγανα της Αθήνας), δεν παρασκευάζονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.
Οι κουραμπιέδες
Οι κουραμπιέδες χρειάζονται βούτυρο γάλακτος, μπόλικο αμύγδαλο και αλεύρι λίγο. Το παν στους κουραμπιέδες είναι το καλής ποιότητας βούτυρο.
Τα μελομακάρονα:
Τα μελομακάρονα προέρχονται από τη Μικρά Ασία που εκεί ονομαζόταν «Φοινίκια». Για την παρασκευή τους χρειάζονται αλεύρι, λάδι, μέλι, γαρύφαλλο και κανέλλα.
Στο παρακάτω pdf αρχείο περιέχονται οι εικόνες, για να τις εκτυπώσετε:
χριστουγεννιατικα γλυκα (δεξί κλικ – ‘Save Link As’)