interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΒΙΒΗ ΑΡΑΒΑΝΗ

Λίγα λόγια για μένα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΒΙΒΗ ΑΡΑΒΑΝΗΟνομάζομαι Αραβανή Βιβή, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο πράγμα που άκουσα, στην πρώτη μου παρακολούθηση στο πανεπιστήμιο, από έναν καθηγητή:"Τι ήρθατε να κάνετε εδώ κορίτσια; Με μαθηματική ακρίβεια θα διοριστείτε στα 72 σας χρόνια!!!!!!!!" Τα πράγματα όμως στη διάρκεια άλλαξαν και έτσι δουλεύω σε δημόσια νηπιαγωγεία από το 2004. Ας το "κρατήσουν" αυτό οι νέες συναδέλφισσες και ας μην απογοητεύονται από το σημερινό εργασιακό καθεστώς. Είμαι παντρεμένη και έχω τρία παιδιά- δύο αγόρια, 14 και 9,5 χρονών και μία κόρη 5 χρονών. Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και οι υπολογιστές.

 

Σε καλωσορίζουμε στο kindykids.gr! Θα θέλαμε να μάθουμε λίγα πράγματα για σένα!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το λειτούργημα του νηπιαγωγού;

Πάντα από μικρή, ήθελα να γίνω εκπαιδευτικός, να διδάσκω. Δεν το είχα ξεκαθαρίσει όμως ακόμα μέσα μου. Όταν πέρασα στο Νηπιαγωγών με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, ανακάλυψα ότι μου άρεσε!

Τι αγαπάς περισσότερο και τι λιγότερο στη δουλειά μας;

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό: κάνω το επάγγελμα που μου αρέσει. Ξυπνάω και πάω στη δουλειά χαρούμενη. Έχοντας κάνει διάφορες δουλειές μέχρι να διοριστώ, μπορώ να εκτιμήσω πόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι αυτό, όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε. Η δουλειά μου δεν με κάνει να βαριέμαι, πάντα έχω να ανακαλύψω κάτι καινούριο μαζί με τα παιδιά, μαζί τους μαθαίνω κι εγώ, εκπλήσσομαι ευχάριστα κάθε φορά που σχεδιάζω να κάνουμε κάτι και καταλήγουμε σε πράγματα που δεν τα φαντάστηκα!
Αυτό που πραγματικά δε μου αρέσει καθόλου είναι η γραφειοκρατία, τα έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνω και οι αρνητικές κριτικές κάποιων ανθρώπων για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.


Πως ονομάζεται το blog σου και πόσο καιρό το έχεις;

Ξεκίνησα με το 1niporaiokastrou.blogspot.gr. Eίναι το blog που έφτιαξα κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης του Β΄Επιπέδου. Έκανα τις πρώτες μου προσωπικές αναρτήσεις και στη συνέχεια -ως διαχειρίστρια- δημοσιεύω και τις δουλειές των συναδέλφων.

Φέτος το Σεπτέμβρη, έκανα ένα καινούριο ξεκίνημα πιο προσωπικό, το nipiagogeioudraseis.blogspot.gr.

Γιατί αποφάσισες να φτιάξεις το δικό σου blog;

Θεώρησα ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αρχειοθέτησης της δουλειάς μου και ένας τρόπος ενημέρωσης των γονιών για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σε μία τάξη νηπιαγωγείου.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις τη δουλειά στο σχολείο και τη διατήρηση ενός προσωπικού blog που θέλει συνεχή ενημέρωση και επιπλέον δουλειά καθημερινά;

Προσωπικά δε δημοσιεύω όλα όσα κάνουμε στο σχολείο και οι αναρτήσεις μου γίνονται συνήθως μετά την ολοκλήρωση ενός θέματος. Αφιερώνω λίγο χρόνο καθημερινά για την οργάνωση των αρχείων μου, πράγμα όμως που με χαλαρώνει ανάμεσα στα τρεξίματα της ημέρας καθώς αποτελεί προσωπικό χρόνο που τον διαθέτω όπως μου αρέσει.

Τι έχεις κερδίσει από την αλληλεπίδραση με άλλες συναδέρφους μέσα από το διαδίκτυο;

Είναι κάτι πολύ ωραίο, είναι -για την ακρίβεια- σα να μπαίνω μέσα στις τάξεις τους και να βλέπω πως και τι δουλεύουν. Μου αρέσει να παίρνω μια ιδέα και να την προχωρώ παραπέρα και αντίστροφα, ένας ωραίος τρόπος ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης. Επίσης μέσα από τη διαδικτυακή επαφή γνώρισα και  προσωπικά πολλές αξιόλογες συναδέλφους.

Τι μας μαθαίνει τελικά το νηπιαγωγείο; Στα παιδιά, αλλά και σε εμάς τους ενήλικες…

Να είμαστε αυθόρμητοι, καλοπροαίρετοι και να ζούμε την κάθε στιγμή καλή ή κακή!

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή στους γονείς που έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο, ποια θα ήταν αυτή;

Να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μαζί με τα παιδιά τους τον τρόπο μάθησης σε αυτή τη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Γράμματα και αριθμούς θα μάθουν τα παιδιά!

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που διανύουμε τι δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει μια νηπιαγωγός και πως τις ξεπερνά;

Τις συνηθισμένες πλέον ελλείψεις υλικών, τα προβλήματα κτηριακής υποδομής. Τα ξεπερνούμε με καλή διάθεση, θετική σκέψη, βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει και με τη βοήθεια των καλών μας συναδέλφων!

Που κρύβεται το μυστικό για να μην χάνει μια νηπιαγωγός την όρεξη και το κέφι της για δουλειά, τη στιγμή που αντιμετωπίζει καθημερινά τόσες πολλές αντιξοότητες;

Στο ότι ασχολείται με παιδιά!! Τα παιδιά σε βοηθούν να ξεχάσεις τα προβλήματα, να βρεις το κέφι σου και να γίνεις μαζί τους κι εσύ για λίγο παιδί!

Τι σου λείπει περισσότερο από την εκπαιδευτική πραγματικότητα του σήμερα;

Η συνεχής και ουσιαστική επιμόρφωση στον κλάδο μας για όλα τα καινούρια σε θεωρίες μάθησης, ΤΠΕ, ψυχολογία. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά.

Θέλεις να μας πεις  δυο λόγια για το KindyKids.gr;

Το KindyKids ήταν από τις πρώτες ιστοσελίδες που παρακολουθούσα, με ωραία θέματα και τρόπους προσέγγισης. Χαίρομαι που εξελίσσεται συνεχώς με καινούριους τρόπους που μας προσφέρουν ενημέρωση και διευκόλυνση στη δουλειά μας.


Ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτήν τη συνέντευξη!

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap