interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙ) - ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙ)  - ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

 

ΒΙΒΛΙΟ: Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΤΣΕΡΟΛΑΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΕΛΑ ΣΤΡΟΥΤΣΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΤΩΝ

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Καλωσήρθατε στην προϊστορική εποχή, σε έναν κόσμο συναρπαστικό, γεμάτο σαρκοφάγους μαχαιρόδοντες, άγριους ρινόκερους, ύπουλους και μοχθηρούς λύκους, και πολλούς ακόμη κινδύνους και παγίδες. Θα μας ξεναγήσει μια πεισματάρα παλαιοντολόγος, μια ντετέκτιβ απολιθωμάτων, η Ιωάννα. Μαζί της θα ταξιδέψουμε στο χρόνο και θα συναντήσουμε ένα προϊστορικό αγόρι που σίγουρα ξέρει πολλά μυστικά: τον Γκρουντ. Ο Γκρουντ είναι συνεχώς πολύ απασχολημένος: πιάνει φιλίες με τα πιο άγρια πλάσματα, τα βάζει με πεινασμένους λύκους και ταξιδεύει σε όλη την προϊστορική Ελλάδα ζωγραφίζοντας με τα αυτοσχέδια σύνεργα ζωγραφικής του.
Ας ελπίσουμε ότι κάπου, κάπως, μας έχει αφήσει κάποιο στοιχείο για να λύσουμε τα μυστήρια της προϊστορικής ζωής. Ίσως ακόμη και για να ανακαλύψουμε το μυστικό της προϊστορικής ευτυχίας.

Στη βραχεία λίστα για το Βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα μυθιστορήματος ή εκτενούς παραμυθιού για παιδιά έως 12 ετών, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ:

Το βιβλίο του Πάνου Τσερόλα δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν, να γνωρίσουν και να αφουγκραστούν τον άνθρωπο και τη ζωή του στα προϊστορικά χρόνια.... Μέσα από τις αναζητήσεις μιας παλαιοντολόγου, της Ιωάννας, γνωρίζουμε τον μικρό Γκρουντ, τον κόσμο του, την εποχή του, την οικογένεια του. Συνδέοντας με πολύ εύστοχο τρόπο το παρελθόν και το παρόν ισορροπεί εύστοχα ανάμεσα στη μυθοπλασία και την επιστήμη.

Η συνεχής εναλλαγή από το παρόν στο παρελθόν δεν αφήνει τον αναγνώστη να κουραστεί και τον προτρέπει να διαβάσει το βιβλίο μονομιάς. Η πορεία του ανθρώπου στα προϊστορικά χρόνια -που τελικά οι διαφορές με το σήμερα δεν είναι ίσως και τόσες πολλές-  καταδεινύει και την γενικότερη πορεία του ανθρώπου μέχρι σήμερα, στην αέναη προσπάθειά του να βρει τη θέση του στη φύση.

Ο γιος μαζί με τον πατέρα, που προσπαθεί να του μάθει όσα γνωρίζει και πάνω απ' όλα πως να επιβιώνει ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες και να προφυλασσεται από τους κινδύνους. Ένα παιδί που είναι ευαίσθητο και δεμένο με τη φύση, με τα ζώα. Ένα παιδί γεμάτο δημιουργικότητα και επιθυμία να συμβιώνει με τη φύση γύρω του αρμονικά... Ένα παιδί διαφορετικό από αυτό που περιμένουν οι μεγάλοι γύρω του να είναι...

Ο χαρακτήρας της Ιωάννας της παλαιοντολόγου ενδιαφέρων και ανατρεπτικός με έμφυτη την περιέργεια και την ανάγκη για απαντήσεις ακριβως όπως τα παιδιά στα οποία απευθύνεται το βιβλίο.

Η εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση αποτυπώνει εύστοχα το κείμενο και την εποχή και μας μεταφέρει στα προϊστορικά χρόνια!

Διαβάζεται ευχάριστα και από παιδιά μικρότερης ηλικίας με τη βοήθεια ενός ενήλικα.

Στο KindyKids.gr θα βρείτε σχετικά:

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ-ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΚΑΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

 

 Με ένα βιβλίο συντροφιά

περνάμε πάντοτε καλά!!

Καλά... ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ!!

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap